vineri, 4 ianuarie 2013

PMS. Perioada lunii când bărbaţii îşi testează limitele.




El şi ea, în maşină. El conduce liniştit, ea se uită pe geam şi clipeşte des.

- Sufleţel, ce ai? Ai păţit ceva?

- ...

- Iubire!?!

- ...

După 30 de minute:

- Gărgăriţă?! De ce nu zici nimic? Ce ai?

- N-am nimic. Lasă-mă.

- Cum adică n-ai nimic dar taci de juma de oră şi ţăcăni întruna porcăria aia de breloc?!

- Aha, deci observi că sunt nervoasă dar nu mă bagi în seamă, nu te interesează. Şi cum îndrăzneşti să spui că brelocul e urât?! E de la mama. Adică vrei să zici că mama n-are gusturi??????

- Ce? Ce treabă are mama ta cu...? Şi cum nu te bag în seamă, te-am întrebat de 10 ori ce ai şi tu nu ai răspuns!

- Caaaare de 10 ori că abia ai bălmăjit o dată, de două ori, în silă aşa. Dacă atât însemn eu pentru tine... (şi oftează solemn, de parcă Titanicul s-ar scufunda pe repeat).

- Hai că eşti culmea! Te mai întreb o dată: iubire, ce ai păţit, de ce eşti supărată?

- Nu sunt supărată, n-am nimic, n-am chef de vorbă, ţi-am zis să mă laşi în pace!

- Bine!

După alte 30 de minute:

- Auzi mă, tu chiar eşti nesimţit! Taci de 3 ore, te prefaci că nu exist! Răspunzi la sms-uri dar pe mine nu eşti în stare măcar să mă întrebi „Eşti bine mă femeie, ţi-e rău, ţi-e somn, de ce eşti supărată” ceva acolo, măcar să simt că-ţi pasă! Nu e posibil aşa ceva!!!

- ...

- Deci aşa, nu mă bagi în seamă!? Mă faci nebună, isterică, dezaxată!? Eu chiar am impresia că nu mă mai iubeşti!!!

- ...

- E clar! Nu se mai poate aşa! Mă mut la mama! Auzi mă, tu mă înşeli cumva?!?

- ... (Nu zice nimic dar îl apucă un râs cretin, de parcă s-ar uita la Hangover 4)

- Măăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, tu râzi acum? Cine e? Zi-mi imediat! E paraşuta aia de la tine de la muncă, aia cu părul despicat şi buze de rinocer deshidratat, aia e, nu? Ştiam eu! Ştiaaaaaaaam! O iau raznaaa! O omor cu mâna mea!

-  Auzi iubito, trebuie să-ţi vină "bucuria"?

- Îhââm.

- Mda.

După 5 minute, în timp ce-şi dă cu strugurel:

- Iubiiiii, opreşti şi tu la benzinărie şi îmi iei o îngheţată cu zmeurică, trei croissante şi un suculeţ, te rooooog???

End of story.

Cu drag,

D.

3 comentarii:

  1. Cel mai trist e ca povestea asta care vrea sa fie comica, dar e doar un "banc" sexist in plus, e publicata de o femeie.
    Adaugati in continuare mituri sexiste despre noi insene, identificativa singure cu imaginea femeii ca o minte slaba, care o data pe luna e incapabila sa isi stapaneasca nervii si se comporta ca o nevrotica si ne va merge super in continuare! Nu va mirati pe urma daca proprii vostri prieteni/soti/copii nu va respecta, nu va inteleg, va trateaza cu superioritate si va zic "esti o isterica" daca nu sunteti de acord cu ei. Nu va mirati nici daca argumentele noastre nu sunt luate in serios pentru ca suntem considerate instabile emotional.
    Povestea asta vine in confirmatia mitului conform caruia cand o femeie zice "nu", de fapt vrea sa zica "poate" sau chiar "da", si viceversa... Asa gandesc majoritatea barbatilor desde noi, justificandu-si stangacia, simplitatea, pasivitatea si chiar agresivitatea cu acest pretext. "Poi acuma imi zici ca nu vrei sa te culci cu mine? si de ce dracu' te-ai sarutat cu mine toata seara si m-ai lasat sa te pipai peste tot? Acum faci pe sfanta?" (Restul poate fi mai mult sau mai putin regretabil, depinde de protagonisti. Povestea se repeta la nesfarsit in diverse locuri ale lumii).

    In fine, am ajuns din intamplare aici. Sorry daca deranjez pe careva, dar poate va da de gandit...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand , acordurile din frazele tale lipsesc cu desavarsire. In al doilea rand , esti incredibil de inapoiat/a. Daca tu consideri ca o femeie - care datorita "problemelor lunare" are isterii si reactii pe care nici ea singura nu le poate justifica sau controla - este incapabila sa isi expuna in mod convingator argumentele in fata unui barbat , atunci inseamna ca uiti ca este nevoie si de aportul barbatului pentru a face lucrurile sa mearga. O femeie poate sa iti aduca cele mai convingatoare argumente si dovezi infailibile , insa daca barbatul va sustine in continuare ca ea e doar o "instabila emotional" , atunci te lupti cu morile de vant. E ca mersul bicicletei: fara lant , impingi mult si bine la pedale :) Cu toate acestea , atunci cand un barbat ajunge sa nu mai asculte femeia care discuta cu el , ba mai mult invoca diverse clisee precum "esti instabila emotional/ esti o isterica/ esti o nebuna, nu te uiti la tine ?" de fiecare data cand aceasta vrea sa isi sustina o parere , atunci inseamna ca acel barbat nu mai are niciun pic de respect fata de acea femeie. Iar atunci intervin acele vechi zicale romanesti : "Cel mai destept cedeaza" & "Nu te pune cu prostul pentru ca are mintea odihnita".

      Ștergere
  2. :)))Ciudat de sincer.Chiar se intampla la toti asta...credeam k sunt singurul :))O intreb de 5000 de ori ce ai?si ea spune nimic:))

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta