marți, 19 martie 2013

Bărbatul perfect. Definiţie.




N-o exista femeia perfectă, dar, cu durere în suflet o spun, nici bărbatul perfect nu există. Ce frumos ar fi să ne pupe pe frunte când dormim, să ne bage maioul la spinare ca să nu răcim, să ne cumpere flori fără motiv, să ne ia în braţe şi să ne spună „te iubesc mult” atunci când noi, ca nişte maimuţe mici, începem simfonia reproşurilor. Cred că am tăcea instantaneu.

Bărbatul perfect ar fi înalt şi bine făcut, dar nu un pachet de muşchi fără creier, bun de pus în congelator. Bărbatul perfect ar lua un atribut fizic de la toţi doctorii bărbaţi din Grey s Anatomy. Corpul lui Sloan, zâmbetul lui Karev, carisma lui Shepherd şi faţa lui Avery. Sau poate să fie Avery întreg. Pentru mine, de exemplu.





Bărbatul perfect te alintă, te ţine de mână strâns în public, vine să te ia cu maşina de la epilat şi îţi aduce Nurofen când te apucă durerea de ovare, în perioada aia superbă a lunii. Scrie corect gramatical şi îi iubeşte pe ai tăi aproape la fel de mult ca pe ai lui. Nu minte, citeşte Radu Tudoran, face omletă delicioasă cu ce găseşte prin frigider, asta în timp ce tu te probezi cu hainele din dulap, iar el, cu ochi galeşi, se uită la tine ca la o zeiţă cum faci pe modeala.

Bărbatul perfect şi, actualmente inexistent, zâmbeşte când tu te agiţi, ai chef de ceartă şi eşti arţăgoasă. Face glume şi nu se enervează. Când suni, e bucuros să-ţi audă vocea şi îţi spune să te grăbeşti acasă pentru că a gătit. Tot el repară chiuveta şi duce gunoiul, te ia cu el pe stadion la meciuri, nu uită să îţi dea sms de „noapte bună” şi se uită cu tine la filme siropoase.

Bărbatul ideal plânge, dar nu e văicăros ca o muiere şi nici efeminat. Are manichiura îngrijită dar nu îşi dă cu tratament, ulei de cuticule şi lac top coat. Mister Perfecto nu se uită după gagici pe stradă, nu îşi scrie sms-uri pe ascuns cu colegele de muncă şi nici nu vrăjeşte minore pe Facebook. Are o carieră strong şi ştie ce vrea de la viaţă, nu bea până pică lat ca o clătită, fumează elegant şi conduce şmecher, ca un pilot de raliuri.

Bărbatul perfect îşi asumă responsabilităţi. Face surprize. Te ţine de mână când conduce. Îţi spune că eşti cea mai frumoasă şi te face să te simţi aşa. Te cere de nevastă atunci când nici nu te aştepţi şi niciodată nu îşi sună fosta iubită să îi spună că îi e dor de ea.

Tot el îţi spune că îi place cum te-ai îmbrăcat, te ceartă dacă nu ai mâncat cum trebuie peste zi, te surprinde mereu plăcut şi nu devine un cartof de canapea, burtos şi ghiolban, face 100 de flotări fără probleme, iar de ziua ta îţi lipeşte pe frigider 2 bilete la Paris.

Bărbatul perfect te iubeşte pur şi simplu, nu încercă să te înţeleagă.

Şi acum, surorile mele, trezirea! Bărbatul perfect nu există şi am impresia că nici măcar în plan la Creator nu e. Bună dimineaţa!

Cu drag,

d

16 comentarii:

  1. Daca am trecut peste nenorocirea inexistentei lui Mos Craciun, cred ca se poate sa ne multumim si cu utopia barbatilor perfecti! De ce nu avem o societate matriarhala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Barbatul perfect ca barbatul perfect. Dar femeia cum trebuie sa fie ca sa merite toate astea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Comentariul ssandrei l-a scris de fapt un barbat nervos :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai mai sa fim seriosi, chestiile astea se pot intampla cand e si el bine dispus,cat de cat odihnit ... poate cu chef de outina dragoste, sau in orice moment i se nazareste lui. Dar dupa o zi de munca, cum nici noi nu mai avem chef de nimic,la fel nici ei nu au, o zi plina de sefi isterici, masina ridicata din parcare sau cu talonul la stergator, poate si un furnizor problematic toate imbratisate de un inceput de raceala....nu il fac sub nicio forma sa aibe chef sa vina cu masina dupa noi, sau sa se grabeasca acasa sa gateasca... Toate fandoselile alea sunt ok cand exista si starea necesara... Sti cum e,o mana spala pe alta,merita si ei afectiune,daca la randul lor stiu sa o ofere. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda, mai tre' sa si meriti asa un barbat :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina B are un barbat perfect se pare :) Si da, un barbat poate sa fie perfect cand iubeste! Numai ca fiecare iubeste in mod diferit, iar cei descrisi de tine sunt rari intr-adevar.

    RăspundețiȘtergere
  7. E adevarat ca viata este destul de stresanta de fapt nu viata si stresul de zi cu zi sefi cu draci pe ei sau pe langa ei si incearca sa ne scoata si ultimul pic de rabdare din noi este adevarat ca si noi si ei venim storsi dupa o zi de munca si fara chef de nimic dar cand un baiat ii place cu adevarat de o fata dupa servici numai gandul sa te vada ii incarca toate bateriile atnci cand iubeste si isi face timp sa-ti si gateasca sa-ti faca si surprize si stie atunci cand esti nervoasa sau pusa pe harta sa te calmeze si sa te faca sa zambesti dar baieti astia sunt din ce in ce mai greu de gasit in zilele de azi se uita numai dupa interes daca fata este avuta daca are un serviciu mai bun sa se orinteze ei sa leneveasca cat mai mult si noi daca putem sa fim sclave sa-i servim pe ei ca niste printi si noi sa fim cenuserele dar nu fetelor nu va lasati pune-ti piciorul in prag si nu va lasati calcate in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  8. sorry sa te dezamagesc, dar exist:))) ai descris perfect relatia mea cu "miss iubita", mai putin faza cu biletele de Paris, momentan fiind cam...lefter:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. suna plictisitor barbatul asta perfect

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu exista barbat perfect dupa cum nu exista femeie perfecta! Suntem doar perfectibili ! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si totusi cand gasiti un baiat care are toate calitatile astea de ce va bateti joc de el? Pt ca va place sa fi-ti mintite ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. deci, eu am facut aproape tot ce scrie mai sus.... Am facut omleta, am fost dupa pastile la farmacie, am tinut o de mana in public... la volan am condus in timp de o tineam de mana cred ca...30km pe A1, am pregatit cina romantica, flori la munca fara motiv de vro 4 ori, am fost pe stadion (nu imi place fotbalul) :) imi fac manichiura, o duceam si o luam de la solar...pensat, nu uitam de sms ul de noapte buna... tot frate inclusiv biletele la Paris de ziua ei. Jur!! Nu am citit ca nu aveam timp :)). Si nu am fost apreciat! Dar nu imi pare rau ce am facut, si daca femeia cu care o sa mai fiu merita, o sa fac acelas lucuru sau mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  13. Momentul din care barbatul perfect face toate aceste " minuni" este crucial si foarte putini sunt cei care il nimeresc si oricum foarte putini cei care isi pun problema sau simt sa faca asa ceva. Pentru cei care totusi se incadreaza in acesta categorie si sunt ( am trait pe pielea mea ) am de transmis intr-un mod destul de greoi ( e o treaba mai mult de simtamant, nu de cuvinte scrise) cand sa faca asa ceva.

    Daca e prea la inceput sau mai grav, chiar de la inceput, devin neinteresanti, prea siroposi, chiar obositori si easy to get. Cine spunea ca barbatii sunt vanatori, avea dreptate. Ce nu a precizat este ca femeiele "e" si mai mari vanatori. Doar ca suntem vanatorii supremi, vrem sa obtinem fara a duce o lupta fatisa si niciun caz fizica ci doar "distrugere psihologica"( o vorba de pe la Prahova Tv).

    Revenind, la inceput nu e bine. Dar cand? Important este sa nu treaca nici prea mult timp, pentru ca exista sanse ca respectiva sa sufere atat de mult de lipsa de apreciere si afectiune, incat sa isi creeze un scut sau mai grav sa isi gaseasca pe altul si sa fie tardiv. Si iar barbatul pica in penibil, pentru ca nu i-i mai sunt apreciate gesturile de dragoste suprema. Dar cand ? Cumva....pana aproape de a fi prea tarziu ( iar treaba asta tine doar de al saselea simt al lor). Sa simtitm ca pentru noi s-a schimbat, sa apucam sa vedem "masculinitatea" lui, indiferenta lui, sa credem ca pentru altele slabe sanse sa mai fi fost asa - hai maxim sa mai fi fost una inaite, dar sigur noi suntem mult mai importante). Atunci apreciem, atunci ne linistim, atunci ne simtitm cele mai fericite. Si dureaza, si dureaza, dar...una calda, una rece nu strica. Din cand in cand putina fierbere e bine venita, sa nu ne simtitm atotstapanitoare, ca iar e grav.

    Ma rog, treaba asta functioneaza pentru fetele carora le plac "bad guys" si din pacate sunt multe.

    Parca unul gata "educat", insiropat, ideal din prima, nu ne impresioneaza atata de mult.

    De ce?

    Pentru ca vrem sa fim iubite, mult chiar dar sa ne hranim si orgoliul.

    RăspundețiȘtergere
  14. N-o exista barbatul perfect, dar exista barbati care fac, macar, o parte din tot ce ai spus tu. Si pentru asta trebuie sa-i apreciem! Asa cum noi visam la un barbat perfect, probabil si ei viseaza la o femeie perfecta ... important e sa stim ca realitatea e alta si sa ne adaptam la ea. Putem fi fericite alaturi de un barbat, chiar daca nu e perfectiunea intruchipata!

    RăspundețiȘtergere
  15. E in real la HyperOferta!

    RăspundețiȘtergere
  16. da' tu ce faci ca sa-l meriti?

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta