joi, 25 aprilie 2013

Despre Sinaia, vise şi Andra Manea.




M-am născut şi am crescut în Sinaia. Da, e oraşul ăla mic în care voi veneaţi cu familia în vacanţă, mâncaţi pe Furnica şi făceaţi poze în faţă la Peleş. Pentru mine e oraşul ăla mare, cu oameni frumoşi, cu colegiu de top, cereale scumpe la Seven Eleven, chiulit la Tulip, grădiniţă pe Aosta, Clubul Elevilor şi doamna Leo, balul Fanteziei la Casino, pâine bună şi proaspătă la Patibar, domnul Floricică şi supermarket la Codiţă. Pentru mine e acasă.

Sinaia are locuitori cât în două sectoare din Bucureşti, aşa că ne cam ştim între noi. Ţin minte că eram boboc la liceu, o fetiţă cu ochelari şi şapcă cu 7 dungi pe cozoroc (doar era originala!!! hahaha) care se uita fascinată la minunatele fete din clasa a 12-a. Erau înalte, sexy, purtau jeanşi mulaţi şi aveau părul buclat, adevărate zeiţe ce păşeau legănat  pe coridoarele liceului, unduindu-şi formele de femei tinere, pe când noi, amărâtele dintr-a 9-a, eram încă nişte adolescente pubere cu ţenişi şi jurnal cu lăcăţel. (Noi, astea din provincie, se pare că ne maturizăm mai greu!).

Şi era balul. BALUL. Adică acel B A L de final de clasa a 12-a, pe care noi, sinăienii, de ani de zile, îl numim Balul Fanteziei. Este o poveste ce se întâmplă acolo, v-ar plăcea tuturor, este un basm cu prinţi şi prinţese, un ritual ezoteric împlinit prin dans, este momentul pe care îl aştepţi de când intri la liceu, clipa iniţiatică ce marchează trecerea de la copilărie la maturitate. Şi eu eram a 9-a, cu invitaţie făcută rost „pe naşpa”, şi mă uitam cum defilau perechile de elevi la prezentare, ca mai apoi să plutească pe ritmuri spumoase de vals. Am văzut multe fete frumoase şi multe rochii spectaculoase, dar mi-a rămas în minte o fată. Blondă, cu părul lung, într-o rochie mulată aurie, cu sandale cu toc foarte înalt. Părea o starletă de la Hollywood, o divă preţioasă. „Cine-i fata aia?” am întrebat în şoaptă o colegă mai mare şi atotştiutoare. „ Pff, e Andra Manea mă, sora mai mare a lui Andrei Manea, tipul ăla drăguţ” mi-a zis ea cu emfază, mândră că ştie tot catastiful celor prezenţi.

Andra Manea. Da, chiar ea. THE make-up artist.



Lucrez de 7 ani în domeniul asta, însă nu am avut niciodată ocazia să o cunosc personal. Acum câteva luni am avut un shooting cu Andreea şi Cabral Ibacka, iar Andra era acolo, făcea parte din echipă. Am văzut-o şi m-am tot gândit: „să-i zic că sunt leşinată după stilul ei de a machia, că mi se pare cea mai tare, să fiu penibilă şi să-i povestesc că-i urmăresc cu interes munca de atâta timp, că apreciez pictorialele de beauty pe care le face, că...”. Şi i-am zis: „Bună, eu sunt din Sinaia”.

Andra Manea este un profesionist desăvârşit. Este un make-up artist extrem de talentat, cu un stil recognoscibil, este cea care le machiază pe Inna, Antonia şi toată gaşca de faimoase. A terminat Arhitectura, iar machiajele pe care le realizează sunt, din punctul meu de vedere, perfecte. Andra este o femeie frumoasă, ambiţioasă şi de un bun simţ ieşit din comun. Mi-am dat seama de asta în cele 7 ore petrecute împreună pe set.

Andra Manea este din Sinaia şi a crezut în visul ei. Şi mă bucur că visele noastre s-au intersectat.

DREAM BIG! Dacă visele tale nu te sperie, înseamnă că nu sunt suficient de îndrăzneţe! Crezi în tine, în ceea ce îţi doreşti şi nu te opri! Roagă-te la Dumnezeu şi făureşte-ţi destinul!

Cu drag,

d

Un comentariu:

  1. DA, Andra Manea este o femeie frumoasa, ambitioasa si, mai ales, cu un bun simt iesit din comun...ma bucur s-o stiu de cand era un un copil special in care se putea intui, inca de pe-atunci, OMUL de mai tarziu...Te imbratisez cu drag, ca intotdeauna, Andra!...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta