vineri, 19 aprilie 2013

Plouă cu nesimţiţi. Să deschidem umbrela!





Dacă nesimţirea ar durea, multă lume ar urla din toţi rărunchii. Suntem un neam de nesimţiţi şi nesimţiţe. Punct.

De la bărbatul cărunt cu ceas Nardin din aeroport care intră în faţa ta la Check in, la angajaţii care nu salută femeile de serviciu, la gherţoii care aruncă ambalajele pe jos, direct din maşină, şi până la stimabilii însuraţi care complimentează gagici pe Facebook şi încearcă să le antureze chiar dacă la status tronează fabulosul Married. Şi cu children.

Nesimţirea e boală fără tratament. Cu un nesimţit original, căruia anii de acasă îi dau cu minus, nu te pune, că te face. Nesimţitul minte, înşală, face gesturi care te lasă interzis, toate cu seninătatea unui prunc şi prostia unei maşini de gunoi.

Pisicuţo, ce frumoasă eşti, ieşim la un suc săptămâna viitoare?”. Hoooold your horses, căpitan de plai! Nevasta dumitale ştie că ai ieşit la vănătoare de căprioare pe Net? Câtă nesimţire să zacă într-un astfel de exemplar? Ferească Dumnezeu!

Îmi pare rău, nu ştiu ce să zic. Nici nu mi-am dat seama când s-a întâmplat”. Asta e cea mai bună prietenă a ta care se scuză că s-a cuplat cu iubitul tău. Aham. Se numeşte Situaţie cu Risc Ridicat de Pocnit între Ochi.  Şi nesimţire ce atinge cote alarmante. Te pup, pa pa!

Să amintim şi de soţii care se culcă cu secretarele, cu partenerele soţiei de afaceri, cu asistenta nevestii sau bona copilului. Se numeşte nesimţirea prostului şi se tratează eficient cu divorţ. Doamnele pe care le cunosc şi au fost în această situaţie nefericită sunt astăzi femei realizate, strălucitoare, semn că succesul unei femei nu are nicio legătură cu bovina de lângă.

Dar ce părere aveţi de fostele şi foştii care se bagă în seamă cu partenerul vostru chiar după ani buni de la despărţire? Care le dau mesaje, îi sună, dau Like la poze şi le comentează statusurile pe Facebook de parcă voi nu aţi exista şi nu aţi vedea frumosul circ. Nesimţirea e mare! Frumos ar fi să îşi dea singuri Unfriend şi să demonstreze că n-au facultăţi degeaba. Că de la cei 7 ani de acasă se pare că au chiulit!



Nesimţiţi cu atestat sunt şi cei care copiază, fără remuşcări, ideile, stilul şi proiectele altora, iar apoi şi le însuşesc fără să stea pe gânduri. „Da, e ideea mea şi tot eu am realizat întreg conceptul!”. Hai, lasă-ne, că facem urticarie! Plagiatorii şi copiile xerox o să rămână mereu nişte imitaţii obosite, indiferent de cât de mult se străduiesc. Se vede, măi, se vede...

Şi or mai fi multe specii de nesimţiţi pentru că aştia se înmulţesc repede, dar tot ce ştiu e asta: mulţumesc mama şi tata că m-aţi învăţat să am bun simţ. Chiar dacă, de multe ori, în lumea asta cu valori inversate, nu mai e o calitate.

Cu drag,

d

2 comentarii:

Părerea ta