vineri, 10 mai 2013

Facebook Rehab




De bună voie şi nesilită de nimeni, perfect lucidă şi în deplinătatea facultăţilor mintale, într-un moment de inspiraţie, am decis să îmi dezactivez contul de Facebook. Şi aşa am făcut.

Explicaţia? N-am.

Dar dacă mă chinui puţin, vă pot spicui câteva motive. Printr-o formulă empirică, am ajuns la concluzia că petrec mai mult timp pe Facebook decât cu propria mamă. Bun. Apoi m-am gândit că orele pierdute pe pagina virtuală se pot metamorfoza în plimbări prin parc, citit, şters faianţa etc – într-un cuvânt, de trăit viaţa în offline.

3 la mână, am vrut să ofer o binemeritată pauză celor care îmi studiau, cu râvna elevilor de clasa I, pagina de Facebook. Tot aceia care, chiar dacă în ani de zile nu mi-au dat un Like, în momentul în care am anunţat că dezactivez contul s-au „pierdut” şi mi-au lăsat mesaje private: „Dar de ce faci asta?”. Uite d-aia.

Alt motiv? M-am crucit când am văzut, săptămâna trecută, la o persoana Y, Check In @Inviere. Cam unde am ajuns?

Şi-ar mai fi vreo câteva. Ah, plus că privesc totul ca pe un experiment, personal şi jurnalistic totodată. Vreau să văd cum e, cât e de dificil să renunţi la acest viciu, care sunt repercusiunile în viaţa reala, cât lipsa contului îmi va afecta jobul sau...prieteniile. Btw, există şi telefon. Şi email.

Aşadar, nu m-am certat cu nimeni, nu am dat block nimănui, nu m-a supărat nimeni.  E doar o toană de-a mea.

Şi ah, am uitat să precizez. Îl voi reactiva peste o lună. O lună fără 2 zile, 5 ore şi 16 minute.

Semnat,

A facebook addict




PS. Tu ai avea curaj să îţi ştergi contul personal de Facebook?

Cu drag,

d

5 comentarii:

  1. l-am dezactivat acum doua luni si, desi i se cam simte lipsa (din pacate, speram sa nu ajung niciodata aici), m-am obisnuit asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este vorba de curaj.Cred ca e mai degraba genul " aroganta" .Depinde ce faci pe FB. Eu mi am facut contul la indemnul unor prieteni demult plecati din tara si uite asa din cont in cont ne am regasit si am mai auzit unii de altii. Ca acum o i fi ajuns sa fac si altele, asta e.Cred ca este mai greu sa il ai si sa nu-l folosesti, decat sa il inchizi provizoriu sau definitiv.Cred ca e un pic similar cu lasatul de fumat!! Eu am renuntat la fumat fara nicio problema, dupa 22 de ani de fumat.Vorba bunica-mi: orice invat are dezvat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ai dreptate, cu totii avem momente cand ne miram ce pot posta altii pe facebook!
    Ca tot ce e bun in viata asta - are si parti rele - e bine totusi ca unii stiu sa foloseasca pana si facebook-ul cu "bun simt" :). Solutia mea la "minunatiile" postate pe facebook, consta in stergerea persoanelor care nu prezinta un interes pt mn sau a celor care urmaresc obsesiv activitatea celorlalti:) plus ca sunt atatea setari de confidentialitate incat ai aproape control total asupra paginii tale si a informatiei pe care o poti imparti doar cu cei cu care consideri ca merita!
    Si ca raspuns la intrebarea ta: nu as avea curaj sa renunt la facebook pt ca am renuntat la messenger (ajunsasem sa il urasc) si comunic mai mult pe facebook (&iskype)cu pr mei .
    P.S. te urmaresc cu drag! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Imi place mult blogul tau, ideile pe care le exprimi si modalitatea in care o faci. Il citesc cu placere, insa...tocmai pt. ca apreciez, nu am cum sa nu fac o observatie: nu exista cuvantul "repercursiuni", nu exista legatura cu partea dosnica...in dex gasmin doar "repercusiuni" ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Madalina! Nu as putea sa-ti spun daca din graba sau din nestiinta am comis-o, ideea e ca am corectat, si parca suna mai bine acum, fara partea cu dosul! Multumesc de atentionare! In dex am gasmit si eu definitia.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta