joi, 5 mai 2011

Moldovencele. „Talentoasele” neamului.

Disclaimer. Nu vreau să fiu răutăcioasă, îmi dau şi eu cu părerea.

Moldovencele sunt o specie aparte, iar regnul lor se împarte în două: moldovencele genuine, alea de peste Prut, şi metisele autohtone, din Moldova noastră dragă.

Moldoveanca e femeie - ca mine, ca tine, ca Geta de la 4, însă cu ceva în plus. Tupeu. Şi vorbesc de un tupeu d-ala care atinge deseori linia fină a nesimţirii. Dar d-aia reuşesc ele. Ce reuşesc? Hai să vedem!

- Să ajungă departe, să-şi facă o carieră strălucită, asta în timp ce tu o arzi aiurea şi visezi cai verzi pe pereţi. Cum ajung departe? Fiecare cu ce parte a corpului o ţine mai straşnic. Ambele zone anatomice încep cu „C”. Hai ghici!

- Să îţi sufle bărbatul de sub nas pentru că tu eşti prea ocupată cu job-ul şi uiţi să te mai machiezi, să te parfumezi, ca să nu zic că ai 40 de kile pe-un crac, iar ele arată de înţepeneşti (astea sunt nişte cochete, mai ales basarabencele, şi le place viaţaaaaaaa)

- Să conducă tiruri, să escaladeze munţi, să facă bani gârlă, să apară la TV, să cucerească Hollywood-ul sau Pipera, fiecare după aspiraţii

- ETC

Personal, cunosc moldovence şi d-alea, şi d-alea.

Astea de la Chişinău sunt date-n mamele lor. Se pricep la toate. Şi dacă nu se pricep, se bagă. Fac mâncare bună, cântă, dansează, tund, machiază, şofează, colorează, croşetează şi fac sex de calitate, d-ala ca-n filme. Cel puţin aşa li s-a dus vorba. Mama voastră de zeiţe tupeiste, cum v-a înzestrat Natura cu toate calităţile! Păcat doar că sunteţi proaste de gură şi aveţi un accent nasol, dar deh, n-oţi vrea să fiţi perfecte!

Şi mai sunt astea hibride, de la noi. Cu excepţiile care confirmă regula (super femei!), marea majoritate sunt mai rele ca buba neagră.

Sunt parşive: dacă o moldo spune: „Vai, ce frumoasă eşti, ce bine îţi stă blondă” în traducere înseamnă ceva de genul „Eşti o strâmbă nasoală, ce o fi văzut bunăciunea aia de barbac-tu la tine?”, bârfesc mult, mereu au interese ascunse, iar bunul simţ e o trăsătură de caracter străină lor.

Acum, draga mea, dacă eşti moldoveancă, respect! Te pupă mama. De la distanţă.

Cu drag,

d.

PS. Orice asemănare cu realitatea şi persoane ce ma cunosc este pur întâmplătoare. Silvico, şi faşi păpuşă? hahaha

29 de comentarii:

  1. deci de multi ani cautam pe cineva sa exprime cu atata claritate adevarul !!! Bravo !!! lumea trebuie avertizata !!! lucrurile trebuie spuse pe nume !!! si da... Silvico respect ;) :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa le trebuie ! bine le-ai zis fatuca ca nu se mai invata minte nesimtitele ce cred ele ca e aici- America? tara tuturor posibilitatilor? ei bine ca NU !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. da doamnelor REVOLUTIE !! jos cu moldovencele !

    RăspundețiȘtergere
  4. hai sa nu fim chiar dure sa ne purtam ca adevarate doamne si sa le dam o sansa sa se educe. sa le intindem mana si sa le ajutam sa se civilizeze. Felicia

    RăspundețiȘtergere
  5. bine mai ziceti fetelor ! dar Diana cred ca ai exagerat putin cu atributele si calitatile de eroine ... asta cu gatitul si altele tot de la barbati le-am auzit ...ca i-au prostit fiind usuratice si fraierii ce sa mai zica..zic ca mancarea e buna zic ca sunt pricepute la toate... deci e o imagine distorsionata!

    RăspundețiȘtergere
  6. buna seara. eu sunt un barbat ca toti ceilalti cu slabiciunile asumate...dar chiar si asa tot cred ca moldovencele prea sar calul mai ales la capitolul decenta. Andrei B.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim Diana ! ai grija sa nu te paruiasca ca si asta stiu sa faca - sunt pline de calitati.
    Nu stiu cine este Silvia si desigur am intalnit si moldovence cu bun simt ..cam 1 la 1000 dar sunt..

    RăspundețiȘtergere
  8. sa lamurim intai ca nu avem nimic cu fratii nostri de peste Prut... ci doar cu un anumit comportament care nu a fost corectat la timp de catre noi din motive de bun simt sau neglijare. dar niciodata nu este prea tarziu. eu propun Dianei sa faca o pagina pe facebook sa votam cu totii aceasta problema. Bravo Diana !

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonimilor, multumesc! Habar n-am cine sunteti, eu nu mi-am propus sa fiu rea, ci doar constat niste lucruri. Sunt femei minunate multe, dar altele ne dau batai de cap. Si sper sa nu ma ia nimeni la paruit! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. nu a zis nimeni de rautate ! simplul fapt ca educi tiganii sa nu fure nu inseamna ca esti rau cu ei..ii ajuti ii introduci in societate, la regulile ei... asa si cu moldovencele trebuie disciplinate pi undi shi cred dansili pishilea?

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte bine zici Diana! de 10 ori BRAVO !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. hai mah fratilor ce naiba...le comparati cu tiganii? nici chiar asa... cred ca exageram putin aici ...chiar daca ne-au cam invadat.. dar macar au crescut competitia si au adus un 'je ne sais qoui' ...a fost initial tentatia sa zic 'frumusete' dar sincer romancele sunt mult mai frumoase... oricum ati prins ideea..

    RăspundețiȘtergere
  13. deci draga frate... nu le-a comparat nimeni cu nimic.. ziceam de rautate acolo ... si in contextul respectiv mergea... si da pot fi cu tine de acord ca nu sunt cine stie ce frumuseti... se aranjeaza pentru ca stiu ca alta sansa nu au in fata romancelor noastre frumoase si brave si demne.

    RăspundețiȘtergere
  14. da ! si eu sunt de acord cu Andrei si parca mai era cineva care zicea ca sa propunem pe facebook sa vedem cati vor da like..:))) pun pariu ca scoatem cateva milioane de like-uri in prima zi :))

    RăspundețiȘtergere
  15. deci eu chiar nu le mai suport ... nujt ce faceti dar mie chiar mi-a ajuns atata TUPEU !

    RăspundețiȘtergere
  16. de ce nu mai suporti draga? :)) ori te-a parasit vreuna (asta in cazul de esti un el :D ) pentru unu cu mai multi bani ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. NU NU si eu sunt de acord... nu se mai poate .. facem apel la bun simt sau fetele da bucuresti va invata bunele maniere in stilul lor unic si finutz ...OK ?!!!?!!!?

    RăspundețiȘtergere
  18. mai Anna tu esti cu fetele ? :)) te sustin :)) si eu n-am degete cate moldovence m-au calcat pe nervi... cu stilul lor smuls..

    RăspundețiȘtergere
  19. Deci chiar suntem mai bune decit cele mai multe din romincele voastre...care merg la servici si cika fac prea multe. Pai sa vedeti voi cite fac femeile noastre: gatesc, cresc copii, fac curatenie, merg la cumparaturi(nu doar la Mall, dupa terfe), si pe linga asta mai putem coase (si nu doar un nasture), picta, cinta, machia,etc.Si cel mai important, lucru care i-a scos din minti pe cei ce au comentat aici, suntem frumoase si avem demnitate. Iar daca una din ele ti-a dat papucii, inseamna ca nu ai fost suficient de bun pentru ea!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunteti rautaciosi! Moldovencele investesc mult in imaginea lor ptr. ca toate tintesc SUS de tot! Umbla( se si marita chiar) cu unul ca Iri, cu altul insurat si cu copii, ca Madalin Ionescu si , nu m-ar mira sa aflu ca si actuala lui Borcea are ceva origini" d-astea" desi se da banateanca!Si lista ar putea continua...
    Mai, pana la urma, bravo lor! Ofticosilor!

    RăspundețiȘtergere
  21. sunt moldovence printre moldovence, cum sunt si romance prntre romance, nu trebuie sa fii rasist,am intilnit si eu romance rautacioase si infumurate, care nu au bunul simt nici cit e negru sub unghie, dar nu generalizez... Nu ai cum sa stii cum sunt basarabencile pina nu traiesti in Chisinau, da ma rog, pleaca peste hotare cele mai indraznete (obraznice), una de treaba , modesta si la locul ei nu rezista printre strainii rautaciosi care te judeca ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa e. Nu trebuie generalizat! Sunt oameni si oameni, nu exista padure fara uscaturi!
    Dar, la modul sincer vorbind,marea majoritate a moldovencelor au " un ceva" al lor, care nu e neaparat un defect, prin care atrag si isi atrag ''situatii" care sa le puna intr-o conjunctura favorabila lor! Uite, Diana, ce reactie ai starnit cu aceasta postare!Te asteptam si cu alte subiecte incitante!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Nu generalizez, am prietene moldovence, sunt super femei. Acum sper sa mai fie prietenele mele dupa postarea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  24. deci astia care le pupati in c*r ca sunt asa si asa, daca sunteti romani cu adevarat, sa va fie rusine !!!! MULTA !!!! pentru ca din cauza unor terminati ca voi a ajuns tara asta de rapa. MAREA MAJORITATE a moldovencelor sunt de calitate proasta.(punct)!!! Nu conteaza ca stii sa cosi si faci copii Conteaza sa fii OM !!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Asa Diana, zi-ne-o , mama, ca o faci bine!
    Ma bucur ca printre moldovencele care te-au inspirat, m-am numarat si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Toate moldovencele de la noi sunt ca un caine care dupa ce il hranesti toata viata te musca pe la spate. Cele de peste Prut pana acum s-au dovedit niste tipe super faine, cu caracter si bun simt. Cred ca la moldovencele noastre bunul simt a disparut odata cu educatia.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi se pare naiv sa transformi frustrarea personala intr-o eticheta. Si mai naiv este sa iei drept exemplu cazul catorva moldovence parvenite si spoite doar pentru a-ti argumenta frustrarea, in contextul in care multe femei de succes din Romania, modele la care pipitele din Bucuresti nu ajung nici pana la piciorul broastei, isi au originile tocmai in Moldova.
    Cordial, ZiZi

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna,deci va rog nu mai vorbiti moldovencele de rau,sunt si ele romance,nu stiu cum sunt moldovencele voastre,dar nu ne puneti pe noi basarabencele la un loc cu ele,ca nu suntem chiar dupa descrierea voastra.Mersi

    RăspundețiȘtergere
  29. Mi se pare aiurea sa va comentati propriul popor de rau,ce vau facut moldovencele ca asa le urati?si chestia cu accentul,nu e nimic rau,fiecare cu accentul lor,noi basarabencele avem al nostru accent,si vorbim mai mult cu arhaisme,cel puin batranii,tineretul se mai dezvolta.Deci sa ne respectam poporul,suntem romani cu totii,de ce sa ne mustram unul pe altul.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta