joi, 18 iulie 2013

Pupă-mă, Fănică! Pupă-mă cu foc în văzul lumii! Yikes!



El şi ea. Ziua în amiaza mare, într-un magazin aglomerat, de haine. Se opresc între rafturi, se privesc într-un fel, ea aruncă geanta, el aruncă inhibiţiile, o prinde de mijloc şi dă-i, tată! Sărutat pasional, franţuzesc să-i zicem, cu mâini obraznice pe sub maiou. Maioul ei. Un puşti de vreo 4 ani se zgâieşte la ei, maică-sa îi pune mâinile la ochi şi-l smuceşte cât colo. Eu cu umeraşele. Prind faza din zbor. Am impresia că mă uit la Titanic, varianta soft-porn.

La restaurant, ziua unui prieten. Multe figuri familiare, şi-n faţa mea, un cuplu nou. Mâncăm. Furculiţele şi cuţitele clincăne la unison, e destul de linişte, am impresia că ne era tuturor cam foame. Nouă de aperitivele cu pateu şi telemea, lor unul de altul. „Te iubesc, pisicuţa mea!”, „Şi eu pe tine, muţunache!” şi încep să se plescăie unul pe celălalt,  să se molfăie şi să scoată sunete bizare, de nevăstuici în călduri. Şi-atunci mi-a picat dumicatul din furculiţă, şi pofta mea de mâncare s-a dus inimii de suflet. Ca să zic romantic.

Mergem în vizită la prietenii noştri. Se iubesc sincer de câţiva ani, au de gând să se căsătorească în curând, mişto cuplu, ce să mai! Stăm pe canapea şi depănăm amintiri, plus mici bârfe, ca să condimentăm discuţia. La un moment dat, eu vorbesc cu ei, ei nu mai vorbesc cu mine. S-au pierdut voit unul în gura celuilalt, probabil într-o încercare sportivă de a-şi măsura valul palatin cu limba partenerului. Ptiu, Sfinte Sisoe, din unghiul asta pot să jur că el are un premolar devitalizat, iar ea amigdalele mărite!



Bun. Iubirea e frumoasă. Pasiunea este condimentul de bază, iar manifestările tandre sunt alchimia. E minunat! Breeee, dar la tine acasă, în dormitor, după o uşă închisă, în intimitate, tu şi el, tu şi ea. Atât! De ce e nevoie de sărutări aproape obscene, de gesturi ce îi fac pe ceilalţi să se ruşineze, în public? Dacă vă plac spectatorii, vă invit să vă desfăşuraţi pe scenă, la circul Globus!

Dragostea e un sentiment atât de intim, încât te transformă într-un egoist! Nu-ţi doreşti ca vreun ochi străin să desacralizeze ritualul sărutului, al mângâierii, al iubirii dintre tine şi persoana care îţi ţine inima în palmă. Personal, consider că nu e nimic cool sau sexy să participe alţi oameni, fără voia lor săracii, la refularea hormonală a unui cuplu încins bine. E penibil şi ruşinos, iar gesturile exagerate de tandreţe în public îmi repugnă.

Iar atunci când sunteţi înconjuraţi de alţi oameni, iar sufletul îţi spune că-l vrei pe cel de lângă tine, ia-l de mână. Nu e nimic mai intens.



Cu drag,

d


3 comentarii:

Părerea ta